OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
 • Altijd binnen 1 werkdag reactie
 • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
 • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Op koers met Matthiola StoX®

De lancering van een veredelingsdoorbraak
8 april 2024 - Monster
Op koers met Matthiola StoX<sup>®</sup>

Onlangs genomineerd voor de ASCFG Snijbloem van het Jaar 2024: Matthiola StoX® Deep Rose! Geprezen om de heldere roze kleur; sterke stelen en lekkere parfum. ASCFG bloeiproef commentaar: “Groeiwijze was zeer consistent met andere geteelde Matthiola variëteiten (aantal bloemen, steeldikte, geur); Volle stelen, dubbele bloemen; Hoog percentage dubbele bloemen! Super gefranjerde bloemblaadjes, centrale kleur is lichter en mooi contrast met heldere buitenste bloemblaadjes; Grote bloemhoofdjes; Bladkleur was al vroeg duidelijk (voor het selecteren van dubbele bloemen).”

 

Wat is er als veredelaar nu mooier dan iets nieuws te creëren dat écht een verschil maakt! Met Matthiola StoX® zijn de veredelaars van Evanthia erin geslaagd een gloednieuwe Matthiola serie te ontwikkelen die beantwoordt aan de behoeften van verschillende schakels in de keten, oplossingen biedt én meer kansen geeft om succesvol te zijn met prachtige Matthiola’s. We nemen je mee op onze reis van de lancering van Matthiola StoX®.

Matthiola StoX® heeft het allemaal

Na intensief testen en evalueren met internationale jonge plantenproducenten en telers, kunnen we met trots zeggen dat Matthiola StoX® een ware veredelingsdoorbraak is en een nieuwe hoge standaard voor de toekomst van dit gewas.

 

Topkwaliteit van Matthiola StoX®

 • De stevige, meer houtige stelen en uitstekend vaasleven van Japans type Matthiola
 • Selecteerbaarheid van Europees type Matthiola: na een koudebehandeling gemakkelijk te selecteren op dubbelbloemigheid, resulterend in een uitstekende serie met 100% dubbele bloemen
 • Meer hittebestendige serie, wat mogelijkheden biedt om het leverseizoen van Matthiola’s te verlengen
 • Minder gevoelig voor ziekten en plagen
 • Kortere teeltduur dan andere Matthiola series
 • Zeer uniform gewas met een hoog oogstpercentage
 • Lange, volumineuze en rijkgevulde bloemaren
 • Levendig kleurenpalet, met 7 prachtkleuren en unieke tinten zoals Champagne en Silver
 • Actief veredelingsprogramma, met meer kleurentoevoegingen in de nabije toekomst

Onafhankelijke tests

Om onze eigen resultaten te staven met onafhankelijke tests, hebben we ons gewend tot het Royal FloraHolland’s Post Harvest Kenniscentrum voor uitgebreid houdbaarheidsonderzoek. We kunnen nu bevestigen dat de houdbaarheid van Matthiola StoX® concurrerend is met andere Japanse typen op de markt en kunnen met een gerust hart zeggen dat we goud in handen hebben.

 

Bekijk hier de testresultaten van Royal FloraHolland voor Matthiola StoX®.

Als een echte filmster

Om bloemrijke video content te creëren en bloemisten wereldwijd op te hoogte te brengen van Matthiola StoX®, sloeg Evanthia de handen ineen met Cinefleur Magazine en reisden we samen naar Londen. In de bruisende setting van deze prachtige wereldstad laten de bloemisten van Bloomsbury Matthiola StoX® stralen in weelderige boeketten. Heb je het item in Cinefleur Magazine al gezien?

Ook floral designer Pim van den Akker van Flower Factor is aan de slag gegaan met de nieuwste Matthiola’s, waarbij hij versteld stond van de robuuste, rijkbloeiende stelen van StoX®.

 

Camera’s kunnen maar geen genoeg krijgen van Matthiola StoX®. Onze nieuwe serie verscheen ook als item in de Moederdag uitzending van het tuinprogramma “De Grote Tuinverbouwing”.

De kweker in een goede marktpositie brengen

Als kweker van Matthiola StoX® bieden wij je alle visuele content aan die wij beschikbaar hebben, zoals productfoto’s, lifestyle foto’s en de video’s die we je net lieten zien. Vraag jouw promotiepakket direct aan bij onze Marketing Coördinator, Marcella Hempelmann.

 

Met uitgebreide testresultaten, een gedetailleerde teelthandleiding en persoonlijk advies ondersteunen wij je voor de beste start en resultaten met Matthiola StoX®. Aarzel niet om contact op te nemen met onze teeltadviseurs en ons sales & marketing team. Wij staan voor je klaar.

Contact

Heb je dit seizoen voor het eerst Matthiola StoX® geteeld of uitgeprobeerd? Wij horen graag jouw ervaringen met deze nieuwe serie. Geïnteresseerd in het kweken van Matthiola StoX® en wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met ons team.