OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte

Samen maken we impact, samen gaan we voor succes.

Evanthia in cijfers

Sinds onze start hebben wij al heel wat moois opgebouwd. Zoals een zaadje de weg aflegt naar een prachtige bloem of plant, leggen wij onze weg af naar onze toekomst. We bloeien, blijven groeien en werken continu aan betere producten en een nog betere service. We zijn er nog niet, maar we zijn op weg. En dat doen we met heel wat zaden, jonge planten, medewerkers en partners.

We maken de wereld groener met …

Meer dan 25 jaar kennis en ervaring

Productielocaties waar we mee samenwerken in 40 landen
In Nederland totaal 47.000m2

Ruim 2.000 klanten in bijna 100 landen

Meer dan 12.000 variëteiten

Jaarlijks worden er vanuit ons assortiment ruim 2 miljard zaden wereldwijd gezaaid

Meer dan 90 enthousiaste collega’s

Duurzaam partnerschap gericht op gezamenlijk succes

Samenwerken met Evanthia betekent samen groeien – van zaadje tot succes. In Evanthia vind je een efficiënte bron met een breed assortiment. Wij richten ons met onze veredeling niet alleen op visuele aantrekkingskracht, maar ook op genetische compactheid, uniformiteit en weerbaarheid van rassen. Ons doel is om sterke, onderscheidende rassen te ontwikkelen, waar jij op een duurzame manier mee aan de slag kunt gaan.

Evanthia streeft naar partnerschap. Samen bereiken we meer. We bieden kwekers teeltadvies op maat, zaadoptimalisatie en een persoonlijke service. Samen pikken we geluiden uit de markt op, zodat we nieuwe, succesvolle rassen kunnen ontwikkelen.

Onze producten worden pas écht een succes als we samenwerken door de keten heen. Samen met de kweker denken wij mee richting de handel en de vermarkting van onze producten. We kijken naar de juiste doelgroep, passende afzetkanalen en de juiste plek en communicatie op de winkelvloer. Een goed voorbeeld hiervan is het telerscollectief Helianthus Sunsation®. Een bijzonder product, een bekend merk. Groot geworden door een partnerschap aan te gaan. En dat partnerschap smaakt naar meer. Sluit jij je aan bij onze missie? Samen groeien we – van zaadje tot succes!

Nieuw bij Evanthia

Antirrhinum Toulon White IV

Evanthia biedt een jaarrond Leeuwenbekken programma, met kleurrijke series die zijn ingedeeld in 4 duidelijke groepen. De stralende Toulon White IV is één van de favorieten uit onze zomerproeven, ontwikkeld voor teelt onder hogere temperaturen en hoge lichtintensiteit. Ons team staat klaar om je te helpen bij het plannen van het perfecte naadloze programma afgestemd op jouw specifieke regio, klimaat en type bedrijf.

Ontdek al onze Leeuwenbekken series

Celosia Reprise Gold

Kwekers brengen hun aanbod naar nieuwe hoogten met Celosia Reprise Gold van Evanthia. De Reprise serie is, met haar compacte, goed gevulde kammen en verfijnde structuur, ontwikkeld voor het exclusievere marktsegment en biedt kwekers de mogelijkheid om het Celosia seizoen te verlengen. De bloemkammen van Reprise zijn ook nog eens minder gevoelig voor schimmels. Dit zie je terug in de extreem lange houdbaarheid. Gold is de langverwacht aanvulling op het sprankelende kleurenassortiment.

Ontdek al onze Leeuwenbekken series

Tanacetum Cameron

Tanacetum Cameron is onze nieuwste enkelbloemige Tanacetum. Cameron wordt gekenmerkt door een hoge uniformiteit, een strak bloemscherm en vele bloemetjes per tak. De helderwitte bloemblaadjes vormen een mooi aaneengesloten krans rondom het gele, halfronde hartje. De stelen hebben een goede vertakking en mooi contrasterend, donkergroene blad van uitstekende kwaliteit. Tanacetum Cameron is in de kas te telen in een stabiel jaarrond programma. Het is de perfecte keuze voor een natuurlijke look in veldboeketten, als vrolijke boeketvuller of voor weelderige bloemstukken.

Ontdek al onze Leeuwenbekken series

Alocasia Jacklyn

Jacklyn is een van onze nieuwe aanwinsten dit seizoen, en wat een plaatje is ze! Deze Alocasia is geselecteerd voor haar opmerkelijke pijlvormige bladeren met golvende randen. De frisgroene, harige bladeren met donkere bladnerven bieden een opvallend effect. Onze Alocasia's kunnen gemakkelijk geteeld worden in combinatie met Calathea, Ctenanthe, Philodendron en Monstera.

Ontdek al onze Leeuwenbekken series

Celosia Lavly

Dankzij ons actieve veredelingsprogramma, ketensamenwerkingen, toonaangevende series en vele kleurrijke specialiteiten, zet Evanthia trots de toon in de wereld van Celosia's. Samen met de veredelaars van Stadsland zorgen we voor continue innovatie in teelt, prestaties, kleuren en uiterlijk. Lavly is een van de introducties van ons uitgebreide aanbod Celosia Specialties. Met een opmerkelijke, lila/paarse kleur en fluwelen bloemkammen verleidt Lavly gemakkelijk haar toeschouwers.

Ontdek al onze Leeuwenbekken series

Sunsation® Compact

Sunsation® Compact komt tegemoet aan de wereldwijde vraag naar producten die zonder remstoffen geteeld kunnen worden. Helianthus Sunsation® Compact is genetisch compact. Met deze selectie kunnen telers hun potzonnebloemen evenwichtiger en zonder stress telen: geen remstoffen, droge cycli of hoge EC-niveaus meer om de planten compact te houden. Regelmatig water geven en een EC van 1,2 is voldoende. Met de Compact serie wordt de teeltduur met 5 tot 7 dagen verkort en blijven de bladeren gezond, glad en frisgroen.

Ontdek al onze Leeuwenbekken series

Downloads

Wil je meer weten over Evanthia? Vraag dan onze productcatalogi! Hierin vertellen we je alles over Evanthia, onze eigen genetica en onze tropische planten. Laat je e-mailadres achter, dan sturen wij de gewenste catalogus naar je toe!