OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Asparagus - Eén grote familie

Nu volop beschikbaar: Asparagus zaden
7 maart 2024 - 's-Gravenzande, NL
Asparagus - Eén grote familie

Groene planten zijn HOT! En met Sierasperge, ofwel Asparagus, kun je zoveel verschillende kanten op, dat je er versteld van zult staan. Asparagus is een echte allrounder, stabiel, gemakkelijk te kweken en toepasbaar op vele verschillende manieren… en wat te denken van alle verschillende verschijningsvormen en groeiwijzen.

Evanthia biedt startmateriaal voor het breedste assortiment Asparagus en heeft veel technische kennis en ervaring opgebouwd, om je op weg te helpen in de teelt. De experts die wij in huis hebben beantwoorden graag al je vragen.

 

Nu volop beschikbaar: zaden van de geliefde Asparagus Cwebe, A. mazeppa, A. meyerii, A. myriocladus, A. Sprengerii, A. smilax, A. plumosus nanus, A. Pyramidalis, A. falcatus en A. virgatus. Bestel vandaag nog zaden en begin met telen van Asparagus als kamerplant, tuinplant of snijgroen.  

Asparagus mazeppa

Speciale aandacht voor deze prachtplant!

 

Met weelderige, volle pluimachtige stelen is A. mazeppa een lust voor het oog. Deze asparagus kan als kamerplant én als tuinplant verkocht worden. Dankzij de robuuste overhangende stelen is A. mazeppa uitstekend te gebruiken in grote potten, hanging baskets en als begroeiing in rotstuinen en langs de randen van verhoogde borderbakken. Het heeft een krachtige, snelle groeiwijze en is in de teelt goed te combineren met de vele andere Asparagus variëteiten uit ons assortiment.

Eén grote familie

De Asparagus is een super veelzijdig, kruidachtig struikje met gevederde of naaldachtig pluimen, afkomstig uit (sub)tropische delen van zuidoostelijk Afrika. Regelmatig wordt Asparagus gelinkt aan varens, maar dat klopt niet. Asparagus is lid van de Asparagaceae of Liliaceae familie (afhankelijk van het classificatiesysteem dat je gebruikt). Samen met de eetbare Asparagus officinalis behoort de sierasperge tot het geslacht Asparagus, dat meer dan 300 andere soorten omvat. Een enorme en zeer diverse groep.

Het telen van Asparagus geeft je veel mogelijkheden en gemak. Het is een snel groeiende en niet veeleisende plant, die zich eenvoudig aanpast aan uiteenlopende klimatologische omstandigheden. Ze kunnen redelijk goed tegen droogte, koele temperaturen en ze floreren in schaduwrijke tot lichte lichtomstandigheden (waarbij direct zonlicht vermeden moet worden). Je kunt ze telen voor het gebruik als sierlijke boeketvullers met een lang vaasleven, als kamerplanten en -verschillende robuustere rassen- zelfs als tuinplanten. Ga voor een hangende of rechtopgaande variant en selecteer stoere of juiste zachte en donzige items voor jouw assortiment. Er is zoveel om uit te kiezen.

 

Zoals elke grote familie heeft ook de Asparagus veel eigenaardige en diverse kenmerkende types, die een assortiment interessant kunnen maken. Om er een paar te noemen:

 

De gekke tante – A. pyramidalis, die uitlopers vormt van varenachtige pluimen, met een dichte piramide-achtige groei.
Een superknappe nichtje – A. meyerii met prachtige, verleidelijk lange vossenstaartpluimen.
Het grappige neefje – A. plumosus nanus; een klimmer met frivole, zeer fijne, bijna webachtige takken. Geweldig om in extravagante kleuren te verven en als accent te gebruiken in bloemarrangementen.
Een prikkelbare oom – A. falcatus met lange sikkelvormige bladeren en houtachtige takken met doornen.
Het buitenbeentje – A. medeoloïdes smilax met kleine, frisgroene, ovaalvormige blaadjes, die een klasse apart vormt en er zo anders uitziet dan alle andere Asparagus.

Jouw unieke Asparagus assortiment

Start je liever met jonge planten? Geen probleem. Afhankelijk van de gewenste variëteit hebben we die tussen 8 en 12 weken beschikbaar voor je. Asparagus behoort tot onze meest populaire items. Onze voorraad Asparagus kan daardoor dagelijks variëren. Vraag ons team om advies bij het samenstellen van je eigen aanbod en om de actuele beschikbaarheid van startmateriaal. Wij geven je inzicht in onze voorraad en aankomende leveringen, zodat je als eerste de nieuwe oogst kunt ontvangen. Zoek je een specifieke Asparagus die niet op onze website staat? Dit betekent niet dat wij deze niet zouden kunnen leveren! Wij hebben de connecties en werken graag met je samen om een planning te maken voor jouw unieke Asperge assortiment.

Frisgroene toppers in de spotlight

Lekker schudden met die veren en zwaaien met die pluimen! Een paar van onze toprassen laten zich van hun beste kant zien in een nieuwe lifestyle video. Laat ons weten wat je van ze vindt.

Contact

Heb je interesse in Asparagus zaden of jonge planten van Evanthia? Zou je wel wat technisch advies kunnen gebruiken? Wil je hulp bij het samenstellen van jouw specifieke assortiment? Neem contact op met ons Sales Team. Wij kunnen je alles vertellen over Asparagus en een vrijblijvende offerte maken. We zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)174 715 103, per e-mail: sales@evanthia.nl of neem rechtstreeks contact op met één van onze medewerkers.