OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

NIEUW: Hypoestes Coloratus™

27 juli 2023 - 's-Gravenzande, NL
NIEUW: Hypoestes Coloratus™

Van vensterbank tot kunst aan de muur

Deze sproetensnoet, ofwel Hypoestes phyllostachya, is internationaal ook bekend als Polka Dot Plant, Baby’s Tears, Flamingo plant of Freckle Face. Allemaal snoezige verwijzingen naar de opvallende, guitige bladeren met zachte kleuren en typische bladtekening. De uit Madagaskar afkomstige Hypoestes phyllostachya groeit in haar natuurlijke habitat op schaduwrijke plaatsen in de onderlagen van bossen en regenwouden. Het is een echte kruiper en kan gemakkelijk een dicht tapijt vormen. Deze bladplant heeft een geweldig aanpassingsvermogen en is in en om het huis erg decoratief als kamerplant of (in gematigde klimaten) als eenjarige in terraspotten en borders. Dankzij de kruipende eigenschap, kan Hypoestes ook prima verwerkt worden in groene wandobjecten, waar het tussen andere tropische bladplanten verrassende kleuren brengt.

 

>> Maak kennis met Coloratus™, de nieuwe Hypoestes van Evanthia 

De nieuwe selectie

Hypoestes phyllostachya Coloratus™ is de nieuwste selectie van Evanthia. Onze Hypoestes is een vrolijke, tropische bladplant met een nette en compacte groeiwijze en een speelse uitstraling. De kleurige, hartvormige bladeren zijn versierd met talloze kleine spikkels en vlekjes, alsof ze zojuist beschilderd zijn. De Coloratus™ selectie is beschikbaar in White, Red en Pink en uitermate geschikt voor potmaten van 6 tot 17 cm. Je teelt ze (afhankelijk van type startmateriaal en gekozen potmaat) in slechts 5 tot 14 weken tijd tot een prachtig eindproduct. Combineer ze voor een frisse, levendige mix, of kies één kleur voor in een luxe pot, voor een extra sjieke uitstraling. Zoals je merkt: met Hypoestes Coloratus™ kun je alle kanten op!

De nieuwe selectie

Meer weten?

Evanthia heeft Hypoestes phyllostachya Coloratus™ startmateriaal het hele jaar door beschikbaar, als zaad en jonge planten uit zaad. Nog geen ervaring met het telen van Hypoestes? Vraag ons team naar de Hypoestes teelthandleiding voor commerciële productie.