OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Persbericht: FlowerTrials® 2023 – nieuwe locatie, nieuw concept – bewezen partners! 

Selecta one en Evanthia presenteren highlights in De Lier
24 april 2023 - De Lier 
Persbericht: FlowerTrials<sup>®</sup> 2023 – nieuwe locatie, nieuw concept – bewezen partners! 

Where plants meet people. De FlowerTrials® 2023 vinden plaats van 13 t/m 16 juni 2023 en Selecta one en Evanthia zijn er weer bij! Net als in 2022 exposeren de twee veredelingsbedrijven opnieuw samen, maar dan op een nieuwe locatie. De presentatieruimte op de nieuwe locatie Kwekerij Bloem en Tuin in De Lier (Westland) belooft nog kleurrijker, gezelliger en informatiever te worden.  

 

De nieuwe FlowerTrials® locatie van Selecta one en Evanthia: Kwekerij Bloem en Tuin, Oude Campsweg 4, 2678 KN De Lier/NL 

Highlights van Evanthia

FlowerTrials is hèt moment om kennis te maken met de volgende generatie Sunsation® potzonnebloemen. Helianthus Sunsation® Compact beantwoordt aan de wereldwijde vraag naar producten met echte genetische compactheid. De serie kan worden geteeld zonder het gebruik van groeiregulatoren in zowel de productie van jonge planten als de afkweekfase. Met Sunsation® Compact kunnen kwekers stressvrij telen: geen remmiddelen, droge cycli en hoge EC-niveaus meer om de planten compact te houden.

 

Ook presenteert Evanthia diverse andere pot- en perkplanten uit eigen veredeling, zoals de kleurrijke Platycodon Corsa serie en de compacte en zeer uniforme Lavandula Cleo-Patio®. Daarnaast zal er een uitgebreide collectie tropische planten getoond worden, waaronder tuintoppers als Cordyline, Yucca en Musa. Ook snijbloemen van Evanthia zullen tijdens FlowerTrials® niet ontbreken. Het Westlandse veredelingsbedrijf inspireert met een breed pallet van o.a. Celosia, Matthiola, Antirrhinum en weelderige zomerbloemen en bezoekers kunnen onder begeleiding bloeiproeflocaties bezoeken.

Highlights van Selecta one

Selecta one presenteert op de FlowerTrials® voor het eerst ook hoogtepunten uit haar snijbloemenprogramma en biedt naast bekende soorten en concepten ook nieuwe aantrekkelijke highlights.  

 

ONE in Dianthus staat voor het aantrekkelijke assortiment pot- en snijanjers. Zoals Pink Kisses®, de meest succesvolle potanjer op de markt, dat haar succesverhaal in 2023 voortzet met de Instagram-campagne “pink your garden”. Maar ook andere anjers zoals de aantrekkelijke noviteit Aura, die indruk maakt met haar bijzondere uitstraling, rechtopstaande groei en heldere roze bloemen met een witte bloemenrand, of het spannende ras I❤U met haar verrassende verschijning en unieke marketingconcept

 

Bij calibrachoa worden twee nieuwe series gepresenteerd: de nieuwe bloemrijke Oro-serie en de nieuwe intergenerieke ThePowerSisters. Daarnaast zal de opvallende Fancy Francy met haar interessante kleurenspel centraal staan. Fancy Francy heeft een goede vertakking, is meeldauwresistent en heeft weinig groeiregulator nodig.

 

Met Planta Morgana heeft Selecta het antwoord op een toegenomen vraag naar bloeiende planten die zeer goed presteren in hete en droge zomers. Een aantrekkelijk vormgegeven concept met op droogtetolerantie geteste rassen voor een duurzaam assortiment.  

 

Ook zal de huidige FleuroStar-kandidaat van het veredelingshuis uit Stuttgart voor het eerst te zien zijn.  

Evanthia B.V.

Evanthia presenteert sterke en originele genetica binnen pot- & perkplanten, tropische planten en snijbloemen, aangevuld met een brede en deels exclusieve selectie van topproducten van andere veredelaars. Met een steeds groeiend netwerk van productie-, verkoop- en distributiepartners levert Evanthia wereldwijd uitgangsmateriaal van hoge kwaliteit. Altijd op zoek naar nieuwe manieren om de kweker in een goede marktpositie te brengen en samen met ketenpartners te werken aan gezamenlijk succes. 

Contact Evanthia

Voor meer informatie, fotoaanvragen of begeleide bezoeken, kunt u contact opnemen met Marcella Hempelmann, Evanthia BV, tel: +31 621 626 828, e-mail: m.hempelmann@evanthia.nl

 

 

Selecta One 

De Selecta one Group is een toonaangevende wereldwijde veredelaar, kweker en verkoper van innovatieve sier- en gebruiksplanten. De veredelingsactiviteiten omvatten perk- en balkonplanten, kamerplanten, vaste planten en snijbloemen. In 2022 heeft Selecta one haar assortiment uitgebreid met groentestek. Met productielocaties en verkoopbedrijven in Europa, Afrika, Azië en Amerika bedient Selecta one wereldwijd alle relevante markten. 

Contact Selecta one
Voor meer informatie of voor fotoaanvragen kunt u contact opnemen met Nadine Schuler-Zeeb, Selecta Klemm GmbH & Co. KG, Hanfäcker 10, D-70378 Stuttgart, +49-(0)711-95325-245, n.schuler-zeeb@selecta-one.com