OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Succesvol met Trachelium

Tips voor Kwekers, Trends voor Bloemisten
10 oktober 2024 - 's-Gravenzande
Succesvol met Trachelium

Trachelium, ook wel bekend als halskruid, is een fantastische snijbloem die de laatste jaren steeds populairder is geworden. De prachtige bloemschermen in verschillende kleuren, bieden niet alleen een elegante uitstraling aan boeketten, maar heeft ook een uitstekende houdbaarheid, wat het een favoriet maakt bij bloemarrangeurs en consumenten. Verken de uitdagingen, laat je begeleiden door Evanthia en omarm de mogelijkheden van Trachelium. Neem deze veelzijdige bloem komend seizoen nog op in je assortiment! 

Trachelium telen

Overweeg je te starten met het telen van Trachelium, houd dan rekening met een aantal basisprincipes voor de teelt. Naast een sterke behoefte aan een goede luchtcirculatie, voldoende afwatering en gematigde klimatologische omstandigheden, is Trachelium is een echte lange-dag plant. De lengte van de dag speelt een cruciale rol in de bloeicyclus. Ook is een juiste timing van zaaien of aanplanten van jong plantmateriaal belangrijk, om optimaal te kunnen profiteren van langere dagen tijdens hun bloeifase.

 

De selectie van de juiste variëteiten kan hier uitkomst bieden.

Trachelium telen

Trachelium series van Evanthia

De variëteiten van Evanthia hebben ieder hun eigen specifieke kwaliteiten en gecombineerd bieden ze mogelijkheden voor een ijzersterk jaarrond programma in mildere klimaten:

  • Trachelium Corine serie brengt uniformiteit en heeft een goede vertakking en een snelle knopaanleg. Corine kan bijna jaarrond geproduceerd worden. Waar andere variëteiten soms moeite hebben met knopaanleg in donkere, koelere periodes, is dit juist iets waar Corine goed op scoort.
  • De Trachelium Early Supreme en Supreme series bieden fraaie kleuren en uniforme stelen met een groot centraal bloemscherm omgeven door kleinere schermen vanuit de zijtakken. Waar andere series in de markt moeite kunnen hebben met lengte maken in de zomerperiode, is dit juist iets waar Supreme in uitblinkt.

 

Vraag de Trachelium Teelthandleiding van Evanthia aan voor meer gedetailleerde informatie. Ben je al bekend met de teelt en zou je eens willen praten over de mogelijkheden met onze Trachelium series, neem dan vooral contact op met ons team voor advies op maat.

Luchtige, elegante bloemdesigns

Deze wolk van bloemen is de droom van iedere bloemist. Trachelium geeft bloemarrangeurs eindeloze mogelijkheden om hun creativiteit de vrije loop te laten. Met Trachelium voeg je textuur, extra volume en diepte toe aan boeketten en bloemstukken. De duizenden kleine bloemetjes vormen samen zachte, kantachtige bollen die perfect zijn om contrast te bieden tegen grote, dramatische bloemen zoals rozen, pioenen of orchideeën. Het is een fantastische booster-bloem die arrangementen een romantische, luchtige uitstraling geeft. De lange stelen en grote bloeiwijzen maken het ook een uitstekende keuze voor indrukwekkende, hoge bloemstukken.

Luchtige, elegante bloemdesigns

Of het nu gaat om een zomerse bruiloft of een sfeervol herfststuk, Trachelium heeft het allemaal. De levendige paarse, blauwe, en witte tinten passen perfect in zowel heldere als ingetogen kleurpaletten. Combineer het met fris groen voor een lenteachtig effect of gebruik het in combinatie met warme, rijke kleuren voor herfstige bloemstukken. Ga voor een Boho-style door Trachelium te combineren met gedroogde bloemen, takken en wilde grassen of verwerk Trachelium in een mooi kleurverloop in bloemkransen… De mogelijkheden zijn eindeloos!

Contact

Neem contact op met onze teeltexperts of verkooptoppers om verder te praten over Trachelium, ideeën en kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Samen leggen we de basis voor succes.