OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Viva Magenta! Geïnspireerd door de natuur

Pantone Kleur Van Het Jaar 2023 in onze bloemen en planten
21 september 2023 - Monster

Viva Magenta! - een verleidelijke flirt tussen rood en paars...

Dit keer heeft kleureninstituut Pantone een wel héél krachtige kleur gekozen als Color of the Year. Voor 2023 is Viva Magenta de trendsettende tint die de sfeer gaat bepalen! Deze pulserende kleur waar uitbundigheid, optimisme en vreugde vanaf spat is geïnspireerd door de natuur en de wereld om ons heen. Het uitgebreide assortiment Snijbloemen en Tropische planten van Evanthia bevat vele mooie producten die goed passen bij deze nieuwe trendkleur.

 

Laat je maandelijks inspireren door een nieuwe Viva Magenta bloem of plant die wij in de spotlight plaatsen. 

 

Amaranthus caudatus Red toont een briljante fusie van aards rood en paars, waardoor het uitstekend past in de Viva Magenta! trend. Dankzij de eigenaardige, hangende bloemvorm kan Amaranthus caudatus Red op vele creatieve manieren gebruikt worden. De lange, fluwelen bloemen zijn superzacht en aaibaar, en uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld landelijke boeketten of verweven in bloemstukken.

 

Amaranthus is een bekende favoriet van zowel tuinliefhebbers als bloemisten. De lang houdbare, elegante kwasten dienen als blikvangers in zowel klassieke als moderne landschappen. Daarnaast worden ze vaak gedroogd en gebruikt in decoratieve kransen, wat een tijdloze, rustieke charme creëert. Amaranthus is vrij gemakkelijk te kweken en bloeit tijdens de zomermaanden en tot ver in de herfst.

Binnen het Celosia aanbod hebben we al eerder een aantal variëteiten getipt die uitstekend matchen met Viva Magenta! Celosia Captain Carmine is ook zo’n mooie! Fluffy, aaibaar en met een treffende tint die het geheel afmaakt. Daar waar verreweg de meeste variëteiten binnen ons assortiment een hanekam vormen, is de Celosia Captain serie is geliefd vanwege een geheel eigen bloemvorm.

 

Celosia Captain Carmine is de intens rood/paarse variëteit uit de Celosia Captain serie. Een keizerlijke kleur, die luxe uitstraalt. Beauty & Brains, de Celosia Captain serie heeft beiden! De grote ronde bollen van Celosia Captain lijken qua structuur nog het meeste op een hersenpan, en dan wel een hele mooie! Daarnaast staat de Captain serie garant voor een hoge kwaliteit.

Wauw! Zie hoe tijdloos Viva Magenta wel niet is, als je deze prachtkleur terugziet in onze Matthiola StoX® Antique Rose. De kleurencombinatie van roze/paars en zachtgeel, maakt deze violier tot een frisse verschijning.

 

Matthiola StoX® is Evanthia’s nieuwste Matthiola serie en een echte doorbraak in Matthiola veredeling. Selectie van dubbelbloemige planten in het zaailingstadium is een van de hoofddoelen van ons veredelingsprogramma. Wij zijn erin geslaagd een robuuste serie Matthiola’s te ontwikkelen met houtachtigere stelen die na een koudebehandeling gemakkelijk te selecteren zijn op dubbele bloemen, wat resulteert in een uitstekende serie met 100% dubbele bloemen. Met deze nieuwe serie combineren we echt het beste van twee werelden: de robuuste en duurzame eigenschappen van Japans types en de selecteerbaarheid van Europees types.

…en nu we het toch over trends hebben….: helemaal HOT zijn natuurlijke veldboeketten! Weelderig, luchtig gebonden met hoogteverschillen, verrassende texturen en allerlei aardse kleuren. Nigella is echt zo’n item waar je je ogen niet van af kunt houden, zeker niet als ie ook nog eens de prachtige Viva Magenta! kleur draagt.

 

De bloemen van Nigella Albion, oftewel Juffertje-in-het-groen, maken plaats voor decoratieve ballonvormige zaaddozen met natuurlijke tinten. Naast de Black Pods, die een diep paarsrode kleur hebben, is Albion ook beschikbaar in Green Pods, met een frisgroene kleur. De sterke stengels hebben varenachtig blad en zijn gemakkelijk te verwerken bij het maken van verse en gedroogde boeketten. Uitstekend te combineren met andere pluktuin-items uit ons brede assortiment zomerbloemen uit zaad.

Een voltreffer in Viva Magenta! Celosia Unlimited Pink maakt indruk, en niet alleen dankzij deze prachtkleur. De bloemkammen van Celosia Unlimited Pink hebben een spanwijdte van wel 20 cm en een mooie volumineuze vorm. Deze specialty celosia is een waardevolle toevoeging voor een exclusief assortiment en de perfecte eyecatcher in grootse arrangementen. De forse bloemen worden moeiteloos gedragen door robuuste stelen.

 

Unlimited Pink plant je in de kas van medio voorjaar tot einde zomer, voor een oogstperiode van einde voorjaar tot het einde van de herfst. Met een teeltduur van 12 tot 16 weken, kan Unlimited Pink goed meelopen in een teeltprogramma met de eveneens grootbloemige Turbo serie en met Unlimited Coral. In Nederland wordt Unlimited Pink geteeld door verschillende kwekers van Crazy about Celosia.

De nieuwe Pantone Viva Magenta! is natuurlijk ook een geweldige tint om de buiten mee te kleuren. Cordyline Salsa is dan een schot in de roos. Salsa is vorstbestendig en blijft laag met meerdere groeipunten. De bladeren hebben een krachtige rood/paarse kleur die intenser wordt naarmate de bladeren ouder worden en hebben een stoere, leerachtige textuur.

 

Cordyline australis is bestand tegen droge en koude omstandigheden en doet het goed in patiobakken en tuinen. Naast Salsa heeft onze Cordyline collectie nog meer rood/paarsachtige variëteiten die binnen het Pantone trendspectrum vallen. Wat te denken van een Cordyline Festival Burgundy, Cordyline Pink Passion of Cordyline Can Can! Ontdek alle varianten en maak je klanten blij met een bonte mix van aansprekende kleuren.

Bij Evanthia zijn we helemaal GEK op Celosia’s en samen met onze Nederlandse kwekers zijn we Crazy about Celosia gestart om iedereen bekend te maken met deze bizarre bloemen. Soms maken onze veredelaars het wel heel bont, zoals bij de ontwikkeling van Purple Jack…

 

Celosia Purple Jack is een totaal nieuwe verschijningsvorm binnen Celosia cristata. Jack’s hebben een sierlijke, gefranjerde hanekam en vele kleurrijke bloemetjes langs de steel. Dankzij de gevulde steel wordt de geliefde Celosia cristata een echte volumineuze boeket booster en is het ideaal voor speelse veldboeketten. Purple Jack is uitstekend te combineren met Red Jack en Scarlet Jack, die eveneens deze nieuwe verschijningsvorm hebben en nog meer diepte geven aan het Pantone Viva Magenta spectrum.

Celosia Act Dara is een exotische schone met fluweelzachte, sierlijke bloemkammen in een prachtige velvet kleurtoon, die mooi samensmelt met Viva Magenta! 

 

De Act serie is toonaangevend binnen de Celosia argentea cristata productgroep. Het biedt de kweker een hoge mate van gelijkheid in plantontwikkeling. De uniformiteit in teeltsnelheid van de rassen onderling is ongekend. Daarnaast biedt de serie een krachtig kleurenspectrum, brede volle bloemkammen en lange, stevige onvertakte stelen. Act wordt geprezen om het uitstekende vaasleven en is een echte blikvanger in creatieve bloemarrangementen.

Calathea lancifolia showt Viva Magenta op een wel heel mysterieuze manier…

 

Als typische Calathea verdient Calathea lancifolia de bijnaam ‘levende plant’ of ‘gebedsplant’ omdat het ‘s nachts de bladeren sluit of opricht en ze ‘s morgens weer ontkrult of laat zakken. De slanke, licht golvende bladeren van C. lancifolia hebben aan de bovenkant een frisgroene kleur met donkergroene vlekken en aan de onderzijde… de diep paarse/rode Viva Magenta kleurtoon! Een geweldig kleureffect, dankzij de bijzondere nachtelijke bewegingen die deze planten maken.

Naast Calathea lancifolia hebben meerdere variëteiten uit ons Calathea assortiment kleurcontrasterende bladkanten, bijzondere patronen en bladvormen.

Antirrhinum Costa Summer Velvet III-IV is de ultieme match met Viva Magenta – een rijke, fluweel paars/rode bloem met extra theatraal effect!

Costa Summer is onze serie leeuwenbekken, met dezelfde uniforme groei en hoge kwaliteit als de Costa serie (groep II), die juist op topniveau is als de temperaturen en lichtintensiteit omhoog gaan en hun piek bereiken. Met Costa Summer lijkt de zomer extra lang te duren. Door deze serie te planten tegen het einde van de winter tot in de zomer, start de uitbundige bloei en zware kwaliteit bloemstelen namelijk al aan het einde van het voorjaar en duurt tot aan het begin van de herfst. Verleng je teelt tot een jaarrond programma door Costa Summer te combineren met Costa II en series als Animation of Antibes (beiden groep I).