OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Buitenkans: direct beschikbaar - Ravenala

Bestel nu zaden of jonge planten van de bijzondere Reizigersboom
17 oktober 2022 - 's-Gravenzande
Buitenkans: direct beschikbaar - Ravenala

Evanthia staat bekend om een breed assortiment bijzondere, tropische bladplanten en dit keer zetten we een wel heel bijzonder exemplaar in de spotlight: De Ravenala madagascariensis, oftewel de Reizigersboom. Evanthia biedt jaarrond zaden aan van deze tropische topper, maar wil je een snelle en gemakkelijke start en hebben we voor jou de oplossing. Momenteel hebben wij direct beschikbaar: jonge planten van Ravenala madagascariensis in sowingbox 100 en tray 60. Bestel ze vandaag nog, voordat ze weer weg zijn.

Ontdek de Reizigersboom

Ravenala madagascariensis heeft een bijzondere, symmetrische groeiwijze met indrukwekkend, grote bladeren die op lange stelen als een vlakke waaier opgesteld staan. In een later stadium wordt een een stam gevormd en lijken de bladeren wel een tooi. Ravenala is familie van de Strelitzia en dat zie je terug in de bladeren. Dit prachtexemplaar Ravenala komt oorspronkelijk uit Madagaskar, waar het groeit in warme, vochtige bosgebieden, regenwouden, moerassen en langs berghellingen. Aangezien Ravenala flink fors kan worden is het in Nederland een mooi product om als kuipplant aan te bieden. In warmere, vorstvrije klimaten is Ravenala zeer geschikt om te gebruiken voor aanplantingen in parken en tuinen. De Nederlandse naam Reizigersboom zou Ravenala danken aan de bron van vers drinkwater die het voor reizigers zou vormen, omdat er water blijft staan in de oksels van de bladstelen.

Meld je aan voor onze wekelijkse voorraadlijst

Wil jij regelmatig op de hoogte worden gehouden van mooie tropische buitenkansjes, bijzondere variëteiten, verse zaadoogst en klare jonge planten die je snel kun ontvangen? Iedere week sturen wij een voorraadlijst naar onze relaties om hen op de hoogte te brengen van speciale aanbiedingen, nieuwe vondsten en beschikbare voorraad die direct verstuurd kan worden. Schrijf je in om ook wekelijks de Evanthia voorraadlijst per email toegestuurd te krijgen.

Meld je aan voor onze wekelijkse voorraadlijst