OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Vacature

Vacature: Sales Manager Nederland

10 juni 2024 - Monster & 's-Gravenzande
Vacature: Sales Manager Nederland

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe markten en mogelijkheden om onze afzet internationaal te vergroten. Onze medewerkers spelen hierin een sleutelrol. Er is volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en binnen Evanthia liggen de mogelijkheden voor het oprapen. In een informele sfeer werken we met circa 90 collega’s samen aan onze ambities, zoals het ontwikkelen van nieuwe onderscheidende rassen en het opzetten van hechte samenwerkingen door de sierteeltketen heen.

Sales Manager Nederland (fulltime)

Ben jij commercieel en enthousiast over sierteelt, met een grote interesse in bloemen- en plantenteelt? Ter versterking van ons dynamische team zijn wij op zoek naar een toegewijde Sales Manager Nederland met een specialistische focus op commercie en ondersteuning van telers bij hun rassenkeuze. Als je gepassioneerd bent over het stimuleren van vooruitgang in een bloeiende sector, willen we graag van je horen.

Over ons

Evanthia is een snelgroeiende organisatie. Een ambitieus Westlands veredelings- en vermeerderingsbedrijf, dat naast sterke eigen genetica ook handelt in een uitgekiende selectie genetica van derden. Zo bieden we een zeer breed assortiment toprassen in snijbloemen, tropische planten en pot- en perkplanten. We leveren onze zaden én jonge planten uit zaad en weefselkweek aan telers wereldwijd, voor de beste start van een commerciële teelt. Het is onze missie om een revolutie teweeg te brengen als het gaat om duurzame plantenveredeling.

De functie

Als Sales Manager Nederland ben je actief binnen de afdeling Snijbloemen, met een ruim assortiment uitgangsmateriaal van snijbloemen, pot- en perkplanten. Vanuit een oorspronkelijk handelsassortiment breidt het aandeel eigen en exclusieve genetica gestaag uit. Als Sales Manager Nederland speel je een centrale rol in de verkoop van uitgangsmateriaal. Je maakt gebruik van de expertise binnen het bedrijf en werkt nauw samen met productmanagement en marketing. Je bezoekt regelmatig plantenkwekers en telers, je geeft advies bij de teelt en volgt product- en marktontwikkelingen op de voet. Je rapporteert aan de commercieel directeur. Doorgroei naar een internationale verkoopfunctie behoort tot de mogelijkheden.

Verantwoordelijkheden:

  • De verkoop van uitgangsmateriaal snijbloemen, pot- en perkplanten.
  • Het opbouwen van langdurige klantrelaties.
  • Het ondersteunen van telers bij hun teelt.
  • De identificatie van marktrends en marktverschuivingen.
  • De ondersteuning van de sales support afdeling in de communicatie met klanten.

Jouw profiel

HBO werk- en denkniveau.
Minimaal 3 jaar aantoonbare commerciële werkervaring.
Affiniteit/ ervaring met (bloemen) teelt.
Proactieve resultaatgerichte houding.
Uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden.
Passie voor sierteelt

Hebben we een match?

Als je klaar bent om een verschil te maken bij onze klanten, nodigen we je uit om te solliciteren. Stuur je CV en een begeleidende brief met daarin je kwalificaties en motivatie voor de functie naar de M&O afdeling van Evanthia, via meno@evanthia.nl. Heb je eerst zelf nog wat vragen? Geen probleem. Bel voor meer informatie over de functie met Louis Kester (Commercieel Directeur).

 

Help ons mee de toekomst van de plantenveredeling vorm te geven. Solliciteer nu en maak deel uit van onze missie om de wereld van meer (kleurige) bloemen te voorzien!