OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Dry January • Succulenten in close-up

19 januari 2024 - Monster & 's-Gravenzande
Dry January • Succulenten in close-up

Dry January is een bekende internationale campagne met als doel: bewuster omgaan met alcohol. Evanthia trekt dit inspirerende initiatief deze maand graag wat breder: bewuster omgaan met water en watergift aan onze kamer- en tuinplanten in het bijzonder. Deze week kijken we naar: Succulenten, ofwel: vetplanten!

 

Succulenten vormen een brede groep planten met een bijzondere, typische eigenschap: ze kunnen water opslaan in hun bladeren, stelen, stammen of wortels en zijn daarmee bestand tegen langere perioden van droogte. Daarnaast hebben ze vaak bijzondere vormen en kleuren en zijn uitermate eenvoudig om te verzorgen. Laten we de succulenten uit ons assortiment eens wat meer in detail bekijken.

Evanthia's succulenten top 10

Aloe: Houdt water eenvoudig vast in de vlezige bladeren, past zich gemakkelijk aan in droge omstandigheden. Uiteenlopende variëteiten beschikbaar.

Adenium: Heeft een gezwollen stam of caudex of gezwollen om water op te slaan. Weinig blad waardoor het vochtverlies minimaal is. Prachtige bloemen!

Beaucarnea/Nolina: Nog een succulent die water in een stam of caudex opslaat. Robuuste plant die het goed doet in een omgeving waarin watergift/toevoer onregelmatig is.

Dasylirion: Rosettevormende, groenblijvende planten met vaak stekelige bladeren. Goed aangepast aan droge en semi-aride omstandigheden en worden vaak gevonden in woestijngebieden.

 

Evanthia's succulenten top 10

Jatropha: Ook wel de “Buddha buik plant” genoemd, vanwege de gezwollen, bolvormige stam, waar water in wordt opgeslagen.

Pachypodium: Caudiciforme succulenten met vele bijzondere groeiwijzen. Naast de welbekende P. lamerei en P. geayi hebben we regelmatig verse oogst van meer zeldzame Pachypodium variëteiten in ons aanbod. LEES MEER

Peperomia: Semi-succulente planten met vlezige bladeren en bladstelen, en een lage waterbehoefte en een groot aanpassingsvermogen.

Pilea: Buitengewone (vlezige) bladvormen, texturen en kleuren maken Pilea onweerstaanbaar. Semi-succulent. Gemakkelijk te telen en beschikbaar als jonge planten uit stek. LEES MEER

Senecio: Ook wel Kleinia neriifolia. Heeft een opstaande of woekerende groeiwijze, met de vlezige bladeren langs de stelen.

Yucca: Slaat water op in de bladeren. Rosetvormige groeiwijze, waardoor water efficiënt naar het hart van de plant wordt gevoerd.

 

Op zoek naar andere typen succulenten? Bespreek het met ons team. Dankzij ons grote netwerk zijn er weinig producten waar we niet aan kunnen komen. We zien het als een uitdaging om samen met jou op zoek te gaan naar nieuwe verrassende producten.

Veelzijdige vetplanten

Door de hoge sierwaarde, het gemak en de onderhoudsvriendelijkheid zijn succulenten op vele wijzen toe te passen in onze groene omgeving. Het zijn geliefde kamerplanten en doen het goed in trendy decoraties. Daarnaast kunnen de meer robuuste variëteiten ook goed verwerkt worden in tuinen, rotstuinen of xeriscaping/landscaping projecten, gericht op waterbesparing.

 

TREND TIP: Dankzij de lage waterbehoefte zie je succulenten steeds vaker terug in creatieve projecten, zoals wall-art / groene wanden, kransen en terrariums.

Veelzijdige vetplanten

Contact

Ja, de keuze is reuze! Wil je meer weten over ons aanbod succulenten of kun je wel wat advies gebruiken bij de teelt of samenstelling van een aantrekkelijk assortiment? Neem dan contact ons team. Ze helpen je graag op weg.